Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2007 04:26 - Антирелигиозни трактати за живота и овцете
Автор: enigma Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1256 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 20.09.2007 15:58


Файда от религията? Каква? А защо изобщо? Има ли човек нужда от това да вярва в нещо [безплътно, безлико, безполезно, "всевластно"] или да вярваш в себе си си е най-далавера?

Предлагам да не повдигаме въпроса с "има ли господ", освен ако някой няма снимкови материали да си подкрепи твърдението.

Ако ще да има някаква толкова висша сила в тясната Вселена, защо, аджеба, тя ще се занимава точно с нас? Кой е тоя болен мозък дето се опитва да движи всичко, всички да напътства и да съблюдава кой криви от прави път и да му мисли наказания?

Сами сме си на тоя свят - сами с вярата си.

Кой ще си играе да създава закони и ако е толкова взевластен, да направи така, че те да могат да бъдат нарувашани, за да си играе послед допълнително да наказва всеки поотделно и според провинението... И ако има Ад и Рай и Господ държи правата над горното и средното [реалният живот, такъв какъвто го познаваме], а Сатаната - само партера, защо приема отпадъците на Всевишния в собствеността си? Че даже и по разпределение? Тея двамата или са бизнес партньори и въртят общ бизнес, или някой не си е измислил добре приказката... Ам че разбира се, че въртят заедно бизнес! Сатаната изкушава бедните изтерзани човешки души, а за да се пречистят от покварата те наливат кинта в Църквата, която пои и храни обичните нам божи служители. Те са доволни и Господ е доволен и покварените отиват в Рая, щом си платят входа.

В един епизд на South Park [някъде от 11ти сезон май беше - "The Mistery Of The Urinal Deuche"] президентът Буш нарече гражданите на САЩ "sheeple". Наистина много точно определение! Наистина всички вярващи сляпо, като стадо овце, цял живот следват пастира, който в крайна сметка ги стриже и дои и нищо повече. Живеят в страх и следват. Както миряните ходят на църква и се боят от Бога. А ние защо ходим на църква? И кой ходи на църква въобще? Какво правят хората в църквата веднъж или два пъти в годината? Палят свещи и лицемерничат. Колко пъти на ден между тези два пъти са се сетили за Господ, благодарили са му за това което е направил за тях [се 1 прави нещо въобще]? Замислят ли се, когато употребяват така разпространената фраза "о, Боже!", че това е грях? Казват ли благодарствената молитва преди сън, преди хранене, сутрин след ставане? Ходят ли в неделя на църква да почетат празничния ден или само по Великден и Коледа или когато там се ходи? НЕ! Пременят се с новите дрешки, докарват си прическата и отиват да лицемерничат заедно с всички останали "миряни"... А тези, които го правят? Които всеки ден си казват молитвите, които ходят на църква и следват хилядите божии закони? Те също лицемерничат, но пред себе си, самоубеждават се в правотата на това която правят, в искреността си... А спят със секретарката в обедната почивка, преди да нагънат обяда приготвен от съпругата... После не 100, а милион пъти да кажеш не знам си коя молитва, както ги карат да правят свещениците в католическите църкви по филмите, няма да се пречистиш. Това са неща, които те омърсяват за цял живот и го правят Ад.

Адът и Раят са на земята. Господ е в сърцата ни. Ние сме Господ. Ако ни нямаше нас, нямаше да го има и Господ, защото ние сме го създали, а не той нас. Ако сте чели The Hogfather на Тери Пратчет [толкова го мразя тоя автор, не е истина!], ще се сетите как дядо Праз почти изчезна, защото децата спряха да вярват в него, щеше да изчезне и коледния дух, което е лошо. Но замисляли ли сте се колко лоши неща биха изчезнали ако я нямаше религията? Нямаше да има войни, нямаше да има ходене на църква, молене и самопринизяване пред нещо или някой си. Така или иначе всички сме равни и всички ще умрем някой ден. Законите, които Библията защитава са общочовешките морални закони, които всички сме длъжни да спазваме, не защото ще се пържим в Ада някой ден, а защото така е редно. Защото отговаряме пред себе си пред другите за действията си.

Няма такива измишльотини като души, задгробен живот, Господ, Рай, Сатана, Чистилище, Ад, прераждане. Има прекалено активна мозъчна дейност, която ни е докарала до тоя хал. Ами ако просто бяхме мравки?...

http://uk.youtube.com/watch?v=upW6JJQ



Тагове:   овцете,


Гласувай:
0



1. nightsentinel - Цитат от житието на Кирил:
07.05.2008 16:43
'А Господ познава онези, които са негови. Той казва: "Моите овце слушат моя глас и аз ги познавам (...)". '
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: enigma
Категория: Лични дневници
Прочетен: 100448
Постинги: 35
Коментари: 81
Гласове: 959
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930